Nieuws - Project Plastic Soup

De afgelopen weken is er op de Ichthusschool keihard gewerkt aan het project over de Plastic Soup. Er is heel veel plastic verzameld, maar we hebben ook de gevolgen van de plastic soup gezien in filmpjes. En dat was best wel schrikken. In groepjes hebben de kinderen oplossingen bedacht voor de plastic soup. En daar kwamen hele mooie verrassende ideeën uit.
Het project is afgesloten door samen met kunstenares Saar hele mooie gebruiksvoorwerpen te maken van het verzamelde plastic. Ware kunstwerken zijn er gemaakt. De kinderen van groep 1, 2 en 3 hebben mooie kleurencomposities gemaakt van het plastic. In groep 4, 5 en 6 is keihard gewerkt aan prachtige hoeden en de modeontwerpers van groep 7/8 hebben geweldige kostuums gemaakt van het plastic.

Op 4 oktober hebben we alles laten zien aan ouders en andere belangstellenden in een tentoonstelling.
Het was een fantastisch project met veel bewustwording over hoeveel plastic we eigenlijk gebruiken en wat de gevolgen daar van zijn.

Geplaatst op: 09 Oktober 2018