Nieuwsberichten

Sluiting van de scholen tot 18 januari 2021

   Bericht van Stichting Oarsprong: De afgelopen weken zijn we opnieuw geconfronteerd met de toename van besmettingen met het coronavirus. Het besluit van het kabinet dat daarom alle scholen in heel Nederland tot maandag 18 januari 2021 moeten sluiten, valt ons zwaar. Het is een ingrijpend besluit voor onze medewerkers, leerlingen en ouders, maar we zien ook dat deze maatregel nodig is om het virus onder controle te krijgen.  Evenals tijdens de eerste golf in maart van dit jaar, organiseren de scholen van Oarsprong, vanaf maandag 4 januari 2021, thuisonderwijs. Onze scholen bieden vanaf woensdag 16 december, tijdens schooltijd, alleen opvang aan die kinderen, waarvan de ouders werken in de zogenaamde cruciale beroepen en die zelf niet in opvang kunnen voorzien. Tijdens de kerstvakantie wordt geen opvang aangeboden. Ouders die opvang nodig hebben, kunnen dat melden bij de directeur van de school van hun kind(eren). 

Sinterklaas op school

Gelukkig heeft Sinterklaas, ook in deze tijd, toch de weg naar de Ichthusschool gevonden en heeft hij samen de kinderen van groep 1 t/m 4 een prachtige verjaardag kunnen vieren!

Groepspresentatie groep 7b/8

Elke groep verzorgt één keer per jaar een groepspresentatie. Deze wordt opgevoerd voor de andere kinderen en de ouders. Helaas konden de ouders in verband met de corona maatregelen niet live aanwezig zijn. Door een video opname konden ze toch meegenieten. De kinderen hebben het super goed gedaan. Het was een feestje om naar te kijken en te luisteren.

Schoolfruit

We doen mee aan het project “Schoolfruit”. Op dinsdag, woensdag en donderdag krijgen alle kinderen een stuk fruit in de pauze. Lekker en gezond!

Schoolschaatsen

De komende weken gaan de groepen 4 t/m 8 elke dinsdag schaatsen op het ijs van de Elfstedenhal in Leeuwarden!!!

We zijn gestart met de ateliers

Afgelopen vrijdag 6 november zijn de ateliers gestart. De komende weken mogen alle kinderen in een atelier naar keuze lekker aan de slag met knutselen, bakken, vissen, sporten, toneelspelen of timmeren. Uiteraard kunnen we niet zonder de hulp van ouders en andere vrijwilligers en we zijn erg blij met de hulp.

Nieuwe website

We zijn erg blij met onze nieuwe website die vanaf vandaag 6 november te bekijken is. We hopen dat u door het bekijken van de website een goed beeld krijgt van onze mooie school